onsdag 14. desember 2011

Klementinmarmelade

Appelsinmarmelade er godt, og da må klementinmarmelade være
enda bedre tenkte jeg da jeg fant en oppskrift i en lånt "julebok".
(husker ikke navnet på boka)

Etter litt prøving har jeg modifisert oppskriften,
(originalen ble altfor søt og bitter etter min smak)
og den deler jeg gjerne med deg!


MAN TAGER:
1 kg skrellede klementiner
1 kg u-skrellede klementiner
skallet raspes av 2 sitroner
Innmaten av 2 skrelte sitroner, (fjern alt det hvite)
1 kilo sukker
1,5 liter vann
2 vaniljestenger eller kanelstenger
1,5 pk certo til koking


Vask frukten godt, del de i fire og skjær i tynne skiver

Ha alt oppi en gryte, minus 300g av sukkeret og certoen.

La det hele småputre uten lokk i 1 time.
Bland resten av sukkeret med certopulveret,
rør det godt inn i marmeladen.

Ha marmeladen på varme rene glass.


Det ble 10 glass av denne sorten som har inneholdt fetaost.
Deilig å ha utover vinteren, og gode julegaver til den som har alt.
Håndskrevne etiketter er enda koseligere,
(disse har jeg laget på jobben min)

4 kommentarer:

  1. Veldiggod ide! Kanskje jeg prøver meg på disse. Fortsatt god førjulstid!

    SvarSlett
  2. Heisann, det så jammen godt ut, altså. Kjenner det dufter helt hit!
    Og jeg har fått dilla på vaniljestenger. Det blir mye bedre smak når man bruker stang istedetfor vaniljesukker. Kjempegodt når man lager PannaCotta, som er en av mine favorittdesserter for tiden, mmmmmmmm Tenk å ha din klementinmarmelade til en pannacotta-vanilje-dessert!
    Nei, nå fikk jeg vann i munnen.....

    SvarSlett
  3. Namnam :) Dette høres deilig ut. Spørs om jeg ikke må prøve denne oppskriften jeg også.
    Ha en fin helg.
    Hilsen Wenche

    SvarSlett
  4. Hei!
    Tenkte at jeg skulle svinge innom farmors blogg, og legge igjen en god jul kommentar til deg, og gjett om jeg ble glad da jeg så at du var igang igjen! Nå har jeg kost meg med alle innleggene i den nye bloggen din- og du skuffer ikke:-) Gleder meg til å følge deg videre. God jul til deg og dine!!

    SvarSlett