tirsdag 20. desember 2011

Tradisjoner

Mye av det i foretar oss ved juletider har ofte lange tradisjoner.
For meg hører marsipan julen til.
Som barn laget jeg den sammen med min mor,
akkurat på samme måte som jeg gjør i dag.
Dette er den enkle varianten

Trillede kuler med furunåler i, og vips, så blir de kirsebær!

Litt mer arbeidskrevende er disse "smørbrødene".


Bitte små, akkurat en munnfull hver.
I "gamle dager" laget vi også "gulrøtter" med litt grønt på,
"blomkålhoder" og "poteter".
Jeg lar det bli med disse i år.
... og marsipanen, den er hjemmelaget naturligvis.

4 kommentarer:

  1. Å, hjelpes! marsipan er det beste jeg vet. Og slike ting som dette liker jeg.
    Så lurt med furunåler til stilk, og det gir vel også en snert til marsipanen.
    Jeg hadde tid til slikt før, og vi trillet mus, og vi pyntet med valnøtter, og vi laget griser og figurer. Så morro, altså.

    SvarSlett
  2. Så lekker marsipan!! Står akkurat og lager marsipan selv (og leser blogger i kaffepausen), og jeg er helt enig - marsipanen må være hjemmelaget, det er MYE bedre!
    Ønsker deg en riktig god jul!

    SvarSlett
  3. Hjemmelaget marsipan er det beste som finns! Det er bare meg som spiser sånt her så jeg lar vær årelange noe. Jeg kan jo ikke sette til livs et kilo marsipan heller. Skjønt, kan og kan .... Jeg KAN vel. ;)

    Håper du har en strålende advent. Kos deg masse.

    SvarSlett
  4. Åh - de kirsebærene fristet! :)

    SvarSlett